Moderne houtbouw, geïnspireerd door de Scandinavische natuur

Houtbouw is bouwen met massieve balken. Dit is een traditionele houtbouw methode die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Scandinavische landen. Het is nu mogelijk om deze beproefde, veilige en duurzame bouwmethode te combineren met een inspirerende architectuur waar er gebruik gemaakt wordt van de laatste technologische ontwikkelingen voor een gezonder en ecologisch leven.

Onze woningen zijn gemaakt van massief grenenhout waarbij er alleen PEFC-gecertificeerd hout gebruikt wordt die zijn oorsprong vindt in de uitgestrekte Finse bossen. Hier groeien meer bomen dan dat er gekapt worden.

Het bouwproces is ecologisch verantwoord van begin tot eind. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden met een warme en energie efficiënte woning met een duurzaam karakter waar een uitermate goede luchtkwaliteit heerst en het aangenaam vertoeven is in een Honka logwoning.

Hedendaagse massieve woningen

Traditionele houtbouw woningen

Vakantiewoningen en resortwoningen

Houtbouw woningen voor de volgende generatie.

Wij leveren en plaatsen massieve houtbouw woningen van hoge kwaliteit die gezond, ecologisch en duurzaam zijn. Als u droomt over een uniek en natuurlijk huis van topkwaliteit, hoeft u niet verder te kijken. Onze massieve woningen zijn vervaardigd uit het beste Finse hout, met bijna 60 jaar kennis en ervaring. Het ontwerp van een woning kan zodanig worden opgebouwd waarbij massieve houten balken gemakkelijk kunnen worden gecombineerd met andere bouwmaterialen. Doordat de balken door een gespecialiseerde procedure worden gefabriceerd gaan deze niet meer krimpen.

Een ontwerp van een houtbouw woning is voor diegene die een huis willen met een prachtige architectuur en een uniek binnenontwerp . Door onze innovatie maakt men het mogelijk om alle uitstekende eigenschappen van een traditionele woning te integreren in het moderne stedelijke leven – een gezond en veilig huis om in te leven. 

Vrijheid van ontwerp

De mogelijkheden voor een massieve houtbouw zijn afhankelijk van het perceel en de omgeving.
Wij zullen u helpen om het gebruik van de geografische kenmerken van uw perceel te optimaliseren door rekening te houden met factoren zoals topografie, zon oriëntatie, omliggende gebouwen en de natuur.

Bekijk meer

Snel en precies bouwproject

In de ontwerpfase beslist u over de te gebruiken structuren en materialen. Massieve houtbouw woningen kunnen er verschillend uitzien. U kan kiezen voor een moderne structuur die perfect is voor moderne gebouwen en in een stedelijke omgeving, of u kan uw woning bouwen in de traditionele massieve houtbouw – huisstijl.

Bekijk meer

Industriele fabricage

Elk huis wordt in opdracht geproduceerd. De massieve balken en andere houten delen worden industrieel geproduceerd met exacte afmetingen. Alle elementen zijn verpakt op een dusdanige wijze dat de montage zonder een kink in de kabel kan worden uitgevoerd. Daardoor ontstaat een korte constructietermijn en plaatsingstermijn.

Bekijk meer