Industriële fabricage

INDUSTRIËLE FABRICAGE

De fabricage van een moderne massieve houtbouw woning, midden in de Finse bossen, ken geen gelijke. Het ruwe houtmateriaal en de productie op zich zijn uiterst duurzaam, met gecertificeerde processen. Het concept van de fabriek en de massieve houtbouw constructies zijn zelfontwikkelde innovaties, gebaseerd op het principe dat niets weggegooid wordt.

Uw woning is geen bandwerk, elke massieve houtbouw woning wordt in de fabriek op bestelling gebouwd. De productie van de massieve delen en andere houten delen gebeurt op een industriële wijze en worden geproduceerd met exacte afmetingen.

U kan een massieve houten woning bouwen op elk moment van het jaar, dankzij de snelle en gecontroleerde bouw. Op heel korte termijn kan uw woning opgebouwd zijn. Dit betekent dat de overige bouwfasen in het huis op tijd kunnen worden gestart.

Daarom is het totale bouwproces van een massieve houten woning kort in vergelijking met veel andere bouwoplossingen.

Opbouw en fabricage

Met onze precisie-cut logs en gedetailleerde instructies kan een middelgrote massieve houtbouw woning worden gebouwd in slechts een paar weken tijd. Dit betekent dat de overige bouwfasen in het huis op tijd kunnen worden gestart. Daarom is het totale bouwproces van een massieve houten woning kort in vergelijking met veel andere bouwoplossingen.

Het daadwerkelijke bouwproces van uw houten woning kan beginnen wanneer de benodigde grondwerken zijn afgerond.

De belangrijkste stappen van het bouwen van een massieve houten woning zijn :

  • Fundering: De tekeningen worden aangeleverd en samen met de architect wordt nagekeken welke fundering het beste bij de woning past.
  • Frame: Het frame van een massieve logwoning fungeert als een vast frame structuur en als wandconstructie tegelijkertijd.
  • Dakspanten en dakbedekking: Wanneer het frame van het huis op zijn plaats is, zullen de houten dakspanten worden opgetild en aan de bovenkant van het huis frame worden bevestigd. Het dak zal worden afgewerkt met de gekozen dakbedekking.
  • Ramen en deuren: De ramen en deuren worden gemonteerd en voorzien van een beschermlaag.
  • Exterieur en bekleding: De houten wanden kunnen worden geschilderd of beschermd met een houten conserveermiddel. Andere uitwendige hulpstukken zoals trappen en terrassen zullen ook in deze fase worden gemonteerd. Natuurlijk kan er ook voor een andere gevelbekleding gekozen worden.
  • Interieur: De scheidingswanden, de trappen en andere interieur inrichtingen worden geassembleerd in deze fase. De natte ruimtes zullen worden voorzien van isolatie. Alle noodzakelijke HVAC-installaties zullen plaatsvinden vóór de afronding van de vloer, wanden en plafonds.
  • Kwaliteitscheck: Als alle installatiewerk is afgerond zal de massieve logwoning worden gecontroleerd.