Houtskeletbouw voordelen

Houtskeletbouw is de dag van vandaag de toonaangevende manier van bouwen.

Alle gebouwen in Vlaanderen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd of een melding wordt gedaan, moeten aan bepaalde energienormen voldoen. Die normen worden de EPB-eisen genoemd. EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. Om de paar jaren worden de EPB-eisen strenger.
Tegen 2020 is het de bedoeling dat alle nieuwe gebouwen ‘bijna-energieneutraal’ gebouwd worden. Luchtdichtheid, doorgedreven isolatie, doordachte ventilatie zijn maar een paar verplichtingen die behoren tot de bouwnormen van de toekomst. Houtskeletbouw scoort in al deze onderdelen uitzonderlijkheid goed en voldoet daarbij aan de strengste eisen qua brandveiligheid, duurzaamheid, gezondheid en ecologisch bouwen. Niks dan voordelen dus.

Kiest u voor de voordelen van houtskeletbouw ? Een variëteit aan woningen is ontwikkeld door een team van architecten als standaard norm maar tevens zijn speciale designs mogelijk. Met houtskeletbouw kan men oneindig veel kanten op.

Snel en proper bouwen

Een houtskeletbouw woning is op een paar dagen wind- en waterdicht. Op die manier bespaar je heel wat geld uit. Bovendien gaat het om een droge bouwmethode waardoor men de woning snel kan beginnen afwerken of er zelfs onmiddellijk kan intrekken. Bouwdrogers plaatsen of wachten tot het bouwvocht is verdampt is niet nodig. Al dan niet met uw eigen architect kan u volgens eigen inzicht en inspiratie bij ons terecht.

Ecologisch bouwen

Houtskeletbouw is nagenoeg niet milieubelastend in productie, gebruik- en afvalfase. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en isoleert 10 keer beter dan steen. Wonen in hout is comfortabel en aangenaam. Dit komt door de uitstekende fysische eigenschappen; het hout ademt actief, het werkt regulerend op de luchtvochtigheid en isoleert zowel warmte als geluid zeer goed.

Energiezuinige woning

Houtskeletbouw heeft een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding met een lage energie- en onderhoudskost. De hoge thermische isolatiewaarde die beter scoort dan die van een constructie in andere bouwmaterialen maakt het tot een uitstekende keuze voor het bouwen van passief- en lage energiewoningen.

Flexibel in afwerking

U bepaalt zelf de afwerkingsgraad van uw houtskeletbouw woning. Welke bouwstijl u ook verkiest: landelijk of modern, houtskeletbouw sluit niets uit. U kan de buitenzijde met ieder gevelmateriaal – of een combinatie van materialen – laten afwerken of zelf uitvoeren volgens uw eigen beschikbaarheid, budget en smaak.

Heeft u nog vragen of wenst u vrijblijvend een offerte op maat ?