Gepassioneerd door goed en gezond wonen

De keuze van de gebruikte bouwmaterialen heeft een grote invloed op de kwaliteit van wonen en dus ook op je gezondheid. Bouwen met houtskeletbouw of houtbouw is een ecologisch huis bouwen waar de luchtkwaliteit hoog is en de atmosfeer warm en ontspannend.

Kortom, een ecologisch huis dat letterlijk goed zorgt voor haar bewoners binnen de muren.
Als u droomt over een unieke en natuurlijke woning van topkwaliteit, bent u bij Nordicconstruct aan het juiste adres.

Wij geloven in het feit van mooie, functionele en vooral gezonde woningen te bouwen dit zowel in houtskeletbouw of volledige houtbouw, gemaakt voor de mensen van nu en de komende generatie die nu reeds voldoen aan de energienormen van morgen (BEN 2020).

Wetenschappelijk is het bewezen dat houten structuren de bloeddruk en de hartslag verminderen en waarbij men meer ontspannen oogt. Net zoals in een bos verminderd de stress wanneer men zich in een houten omgeving bevindt.

Vraag meer info

Wonen in een houten woning voegt waarde toe aan het dagelijks leven. Woningen in houtbouw bevorderen een goede gezondheid, dankzij de unieke kenmerken van natuurlijk hout als bouwmateriaal.

Gezonde omgeving

Het dagelijks leven in een houten woning activeert de menselijke zintuigen.

Het leven in een houten woning kent vooral biologische, duurzame en ecologische voordelen. Het gevoel als u in een houten woning stapt is een gevoel van natuurlijke warmte, gezelligheid en gastvrijheid.

Duurzaam en onderhoudsarm

Een gezonde en veilige houtbouw woning vergt weinig onderhoud, terwijl het ecologisch en energiezuinig is om in te wonen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de eigenschappen van het hout te benutten.

De ademde houten wanden slaan op natuurlijke wijze thermische energie op welke wordt aangeleverd door de zon en die vrij gegeven wordt in de kamer wanneer nodig.