Wat is houtskeletbouw?



Het is mogelijk dat u dit nog niet wist, maar de moderne houtskeletbouw zoals uitgevoerd door Nordicconstruct stamt direct af van de manier waarop eeuwenoude vakwerkhuizen en Scandinavische pionierswoningen werden gebouwd. We gebruiken enkel hout van topkwaliteit, afkomstig uit de Scandinavische her-aanplantbossen. Combineer dit met het feit dat de binnen constructies van onze woningen bestaan uit verticale, droge, en gekalibreerde houten steunstijlen, en je krijgt een structuur met uitstekende draagcapaciteit en zeer goede isolerende karakteristieken.

Houtskeletbouw (Nieuwbouw & Renovatie)

  • Nordicconstruct onderscheidt zich van de concurrentie door gebruik te maken van een extra dikke constructie. 
  • Wij gebruiken in onze standaardhuizen bruggen van 6x20cm tot zelfs 8x23cm, wat in verhouding met de concurrentie zeer dik is.
  • Bij een nieuwbouwproject worden de wanden steeds prefab op de werf geleverd, wat wil zeggen dat de kaders reeds voorzien zijn van isolatie, dampschild, en onderdak. Zo zijn ze volledig beschermd tegen de weerselementen.
  • Ruwbouw leveren wij binnen 7 dagen af, wat zeer snel is.
  • Meer informatie over houtskeletbouw van Nordicconstruct
    • Nordicconstruct gebruikt voor overspanningen grote gelamileerde liggers i.p.v. stalen liggers. 
    • De tussenvloer van de woningen van Nordicconstruct zit ook daadwerkelijk tussen de buitenwanden, deze rusten niet op de buitenwanden. Deze rusten op speciale bruggen met een grot lip die tegen de buitenwanden worden verankerd. Dit zorgt ervoor dat de schil van het dampschild nooit onderbroken kan worden.
    • Nordicconstruct voorziet tegen de buitenwanden een leidingspouw van 6cm voor alle nodige leidingen en kabels. Op deze manier word het dampschild nooit onderbroken. 
    • De gyproc platen van het plafond worden steeds op 45cm gevezen, nooit op 60cm.
    • Nordicconstruct voorziet tegen alle muren een osb van 15mm alsvoren de gyproc geplaatst word.
    • Nordicconstruct vooziet de volledige opp van de gyproc van een afwerkingslaag. Niet alleen de naden zoals andere annemers. Dit is niet verplicht, maar toch doen wij dit. 
    • Ons dampschild van de muren word nog extra op de ytong afgetaped. 
    • Nordicconstruct kan een totaal project op maat aanbieden zoals de klant het wilt. 
    • Als waterkering werken wij met een speciale twee componenten bitumen, die altijd gegarandeerd waterdicht is en kleinere gaten mooi opvult. Is gegarandeerd een betere dichting dan andere methoden. 
    • Wij denken steeds zoveel mogelijk mee met de klant en proberen een gepaste oplossing te zoeken in verhouding met het budget.

Waarom Kiezen Voor Houtskeletbouw?



Ten opzichte van andere manieren van bouwen heeft houtskeletbouw verschillende voordelen, waaronder:
Energiezuinigheid
Dankzij, onder andere, de dikke isolatie laag van 200 millimeter Rockwool tussen de houten steunstijlen beschikt de woning over lage thermische inertie en warmt deze ook snel op.
Daarnaast zijn wij ook erkend plaatser van Firestone EPDM dakbedekkingen. Dit merk produceert producten van extreem hoge kwaliteit die gemakkelijk meer dan 50 jaar mee gaan. Wij zijn als erkend Firestone Master Contractor onderworpen aan de zeer hoge kwaliteitsnormen van het merk en dat wordt vertaald naar uw project.
  • Lees verder

    Droge bouwmethode

    Op deze manier is er weinig of geen bouwvocht aanwezig in uw woning, waardoor de woning direct geschilderd en in gebruik genomen kan worden.


    Economisch

    Naast de energiezuinigheid zorgen ook de korte bouwtermijn en de eventueel minder zwaree funderingsvoorzieningen ervoor dat het totale kostenplaatje van uw project aanzienlijk lager komt te liggen.


    Wooncomfort

    Onder andere dankzij de lage thermische inertie warmt de woning snel op en wordt zeer snel de comforttemperatuur bereikt. 


    Korte bouwtermijn

    Op uiterlijk 2 weken tijd staat uw woning water- en winddicht en kan er, onafhankelijk van de weersomstandigheden, binnen verder afgewerkt worden.


    Milieuvriendelijkheid

    Hout is een volledig hernieuwbare grondstof, niet vervuilend tijdens exploitatie en verwerking, en op het einde van de cyclus volledig te recycleren. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde Europese heraanplantingsbossen.


    Flexibiliteit in bouwen en afwerking

    Bij Nordicconstruct kan u terecht voor een kwaliteitswoning op maat, perfect afgewerkt tot in de kleinste details. U kan echter ook doe-het-zelver aan de slag en zelf uw woning afwerken. Het is maar net wat u zelf verkiest!


    Meer dan kwaliteitswoningen

    Bij Nordicconstruct maken we niet enkel woningen van hoge kwaliteit, maar ook, bijvoorbeeld, douches van luxepanelen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Is het nog niet helemaal duidelijk wat de voordelen van houtskeletbouw zijn? Laat één van onze specialisten het uitleggen!
Nordicconstruct contacteren
Share by: